lijstenmakerij_meijboom_gouda
museumglas-meijboom-gouda-inlijstwerk

Mooi glas of het mooiste glas?

 Bij het inlijsten maken we gebruik van verschillende glassoorten,afhankelijk van het werk en de waarde die de klant er aan toe kent.

1. Basisglas; Floatglas

Dit is aan beide zijde glanzend glas.
Gebruikt in veel wissellijsten

2. Ontspiegeldglas; Newton Glas

Onder een bepaalde hoek kan opvallend licht dusdanig worden gereflecteerd, dat de mogelijkheid om door het glas te kijken wordt overheerst door het weerspiegelde beeld. Om dit hinderlijke verschijnsel te voorkomen wordt het glasoppervlak ge-etst of gecoat.

3. Perfect Art-glas en Museumglas

 Heeft het werk, de foto, het kunstwerk of prent een belangrijke waarde en waardering, dan is een lange houdbaarheid noodzakelijk. Geen verkleuring, en vergeling en veroudering van het werk. Dan bieden wij het mooiste glas; Art glas of Museumglas. Dit is glas met 70 of zelfs 92% UV-werend. Dit glas is ook nog eens kleurloos!

De kleuren en structuren en contrasten zijn bijna 100% te zien en te bewonderen met dit glas. Museumglas is optisch gecoat voor de ontspiegeling. Ook kan het in sommige gevallen belangrijk zijn hoe donker en kleurrijk een afbeelding of kunstwerk is. Hoe donkerder het werk hoe hoger de lichttransmissie(vet gedrukt)moet zijn. Bij een glanzend werk hoort het glas ge-etst te zijn, en bij mat werk kunt u het best voor helder of gecoat glas kiezen.

Graag willen we u adviseren welk glas voor uw werk het beste is, en ook prijstechnisch goed haalbaar.

Wij lijsten in met hetzelfde glas als wat gebruikt word in het Rijksmuseum.

Kleine maten Museumglas bij ons met korting!

Glas gebroken van uw lijst? Losse glasplaten op maat!

Wij lijsten in met hetzelfde glas als wat gebruikt wordt in het Rijksmuseum.

museumglas-meijboom-gouda-inlijsten
Neem contact op

U hoort snel van ons.

Vul je zoekopdracht in.