In Algemeen

Bijna tien jaar bestaat van deze unieke winkel in de Lange Groenendaal van Patrick en Mirjam Meijboom. Creativiteit en maatwerk zijn kernwoorden die bij deze winkel passen. Landelijk verdwijnen foto- en lijstenwinkels, maar Meijboom is begonnen in de vorige crisis en groeide tegen de stroom in, en is niet meer weg te denken uit de binnenstad.

Hoe kijken jullie terug op de afgelopen tien jaar?

‘‘Nooit gedacht dat we dit zo leuk zouden vinden!’’ vertelt Patrick Meijboom enthousiast. ‘‘Een verrijking van wie we zijn en wat we doen. We hebben met enorm veel plezier een ambacht kunnen uitoefenen en onze eigen vorm kunnen vinden wat betreft fotografie, creativiteit, maar ook in stijlvol inlijsten, en het maken van een mooi product op maat. En het mooie van een winkel is, je ontmoet (..) de klant, de mens. Onze winkel lijkt soms ook wel een ontmoetingsplek. Altijd een plaat (vinyl) wat draait, tijd voor een gesprek over kunst en cultuur, of wat iemand bezighoudt’’.

video digitaliseren gouda

Wat maakt jullie winkel anders dan andere foto/ lijsten winkels?

‘‘We maken alles op maat. Dus als iemand een afwijkende maat fotoafdruk zou willen is dat geen enkel probleem. En een winkel moet inspireren’’ glimlacht Mirjam. ‘‘Dus vaak komen klanten om ideeën op te doen. Ze hebben een mooie foto of prent maar weten nog niet precies wat ze ermee willen. Iemand zei een keer, ‘‘ga maar naar Meijboom, daar staat iemand die denkt’’. Overpeinzen, denken, om de juiste inlijsting te maken, de juiste uitsnede voor een fotoafdruk’’.

Zijn er diensten of producten bijgekomen de afgelopen paar jaar?

‘‘Jazeker! Sinds kort kan je ook bij ons terecht voor kopieërwerk, printen van posters, scannen van documenten. Er bleek in de binnenstad behoefte aan te zijn. Maar ook maken we wat meer zakelijke portretten voor sollicitatie en op Linked-in. Geïnvesteerd in een super camera, en juiste belichting. Op portretfotografie zijn we ons veel meer gaan richten.Naast ons mooie inlijstwerk zijn we ook ophangsysteem voor lijsten gaan verkopen. Het complete plaatje voor het interieur’’.

Visie voor de toekomst?

‘‘Meer creativiteit en ruimte om meer eigen werk te maken. Creativiteit is zo goed voor je lichaam en geest. We zijn ook onze winkel aan het verbouwen. Komend jaar moet de winkel af zijn’’.

Nog kadotips voor december?

Digitaliseren van oude films (video en Super8), je kinderen snel op de foto met een mooi lijstje en afdrukken van je persoonlijke kerstkaart’

Tot ziens in de Lange Groenendaal nr. 33

Patrick Meijboom

Recent Posts
Neem contact op

U hoort snel van ons.

Vul je zoekopdracht in.

linkedin foto laten makengouda cheese