In Algemeen

De opdracht

“De trouwzaal in het Oude Stadhuys op de Markt van Gouda vraagt om een bijzonder werk in bijpassende stijl.” Dat was de aftrap voor het maken van een nieuw Tableau Vivant (levend foto-schilderij). Het doel: een renaissance-achtige voorstelling creëren.

Werkwijze

De foto is in twee opnames gemaakt. Een eerste poging mislukte, omdat we de lichtval niet kregen zoals we die graag wilden. De trouwzaal is erg donker, waardoor het een enorme uitdaging werd om de foto te maken. Met flitslicht alleen los je dit niet op, omdat je dan de warme sfeer van de foto wegflitst. We hebben daarom een flinke set van lampen en flitsers gecombineerd.

We hebben veel tijd gestoken in het vinden van de juiste modellen, mooie atributen ingekocht (parfumsetjes, een antieke likeurset…), een jurk werd op maat gemaakt in Rusland en mooie schoenen werden ingekocht voor de lakeien. Immers: een trouwzaal vraagt om klasse. Het is het meest kostbare Tableau dat we tot nu toe hebben gemaakt, maar met een prachtig resultaat.

Oog voor detail

Het Tableau Vivant bevat een aantal leuke details: het oog van de dame in de spiegel, het schilderij aan de muur met een dame op een troon – een hint naar het vrouwelijk model in de foto.
We hebben drie pruiken opgestapeld met behulp van ballonnen om het vrouwelijke model zo een reusachtige haardos te geven. Een lakei heeft zelfs een trapje nodig om het haar van de vrouw goed te verzorgen. Een absurde en bijna surrealistische situatie.

Ook het perspectief met de mooie vloer in de trouwzaal is fantastisch.

Interesse?

Het Tableau Vivant is in groot formaat te zien in de etalage op Lange Groenendaal nr. 33 in Gouda.
Formaat; 1.45×1.00 in een handbewerkte Italiaanse lijst.

Ook is het werk te koop –Limited edition.

In Gouda Studio’s (Oosthaven 12) zijn tot eind november ook nog aparte portretten van de modellen te zien in groot formaat.

Hartelijk welkom en tot ziens in de Lange Groenendaal,

Patrick en Mirjam Meijboom

Recent Posts
Neem contact op

U hoort snel van ons.

Vul je zoekopdracht in.

Kunstfotografie met een glimlachStadhuis Gouda Tableau